Wednesday, August 24, 2011

:: sale sana sini ::




salam n hye kawan2!

camne pose arini? ade sape2 ponteng x? saje nak share weekend last week.. korang rase ape yang aku wat??.....










shoppinglah! al maklumlah nak dekat2 nak raye ni kan..memang xlengkap lah kalo raye xbeli baju baru.korang pon kannn? elehhh..jgn kate xlah kan..2x5 je sume kawan2 aku ni kalo aku tanye..jgn tipoo r dek non..sakan memasing..




lagi2 kalo ade





korang mesti suke perkataan 'SALE' kan?? kate je lah ape..dari atas rambot sampai ke kaki sume nak serba baru..



haa..kat sini aku list kan ape bende yang WAJIB shopping!



1. BAJU RAYE!



ni memang bende wajibal ghunnah kalo korang nak tawu. yelahh..sape nak tengok korang comot2 di pagi raye kan? pagi raye sume lah nak melaram sakan..lip lap ade, labuci2 bling bling yang dr jauh da nmpk baju ko kan.. kelasss kalahkan mak datin!



xcukup shopping kat mall, online shopping xnk kalah.. termasuklah aku..aku berkenan dengan satu dress ni dekat thepoplook, esoknyer exsaited gler nak beli ni..out of stock plak..pfftt! so xpelah.naseb ati ni tertarik menarik dengan dress lagi satu ni..ape lagi..esoknyer dapat! yeay2..u made my day thepoplook! :)




2. HANDBAG!



perempuan dengan handbag memang kawan rapat! dlm tu lah kalo boleh ko nak sumbat sume2 barang yang ko ade dalam tuh. haa..kalo mak2 kite tu handbag kalo boleh nak matching satu2 ngan baju..kalo baju kaler oren, nak beg orenlah..kalo merah, beg pown nak merahhh makngah! lagi satu senang nak letak duit raye dlm tuh..kalo lagi besar tu lagi byk la angpow2 yang nak dberi kat sedare mare, jiran2.. so kalo korang tengok time raye mak2 kite bwk handbag besar2 tu korang tawu lah ape isinye ye.. :p



3. KASUT!



aku tengok kat vincci mid valley ritu aku mampu cakap perghhhhhh! je. yelah..mane xnyerr, kedai tu pack gler macam sardin ngan macik2, adek2, senang cite kite lah kaum hawa. sampai x menang tangan staff die. bukan yang nak sambut raye je nak beli, aku tengok chinese pown amek kesempatan sale2 neh. kite kan satu malaysia.bab shopping pown kene lah beli same2. kan x gitu?? pastu kalo boleh nak yang paling tinggi..ade 10 inch pown boleh kalo ade. seram aku nak pki tinggi2 sangat neh. kang jatuh time pegi open house xpasal2 aku xkua umah kang. seramnyeeeeehhhhhhhh!



4.SHAWL!



haaa..ni kepada yang giler shawl. memule dulu tudung bawal jer.pastu tudung wardina,pastu tudung siti,pastu sekarang ni bile yuna datang sume nak cam gaye yuna plak..belit sane..belit sini..macam2 shawl dah ade kat bazaar, jalan tar skrg..pelik2 btol dorang neh. skrg ni ala2 turban plak femes..ala melekap kat kepale je kan.macam korang bawak timba dekat atas kepala cam zaman dulu2.haishh..macam2..ape2 lah korang, jangan ko pakai tudung saji pegi open house rumah orang sudeyhhh! tekejut beruk orang tu nnt..xpenah dibuat orang taw!



haa ni aku tunjuk sket keadaan jalan tar..time ni pagi cket..so xramai lagi..bile da petang..gler macam nak patah skru2 lutut ni wa cakap.tp semangat raye punye pasal..apeee pown bolehh! semangat patriotik ni..bagusss!




yang tu lah list WAJIB..yang xwajib pown ade gak..lagi banyak..zassss...
1. aksesori cam gelang, brooch
2. perfume
3. langsir kalo boleh setiap kali raye nak tukar
4. cat rumah kene beli gak! nnt tetamu ramai nak datang rumah oii.

bla..bla..bla..tulahh slaloonye bile nak raye memang byk gler duet nak spend..boleh botak pale. tu baru shopping..belum tukar duet kat bank nak bg kat adek2, anak2 buah lagi. adoii..



tahun ni plak aku dah start kottt bagi duet raye kat adek2 aku..(padahal awal2 da kene paw) cisss! jaat adek2 aku neh.grrr..haha.naseb adek xpelah..nak jadi akak mithali kan..ekeekeke (tgn didada mate diatas) :p



lastly..lagi 6 hari nak menyambut hari raya..mane2 xbeli yang patot tu, jomm! lets shopping spree!




SELAMAT HARI RAYA



MAAF ZAHIR BATIN


:)

1 comment:

gedek! said...

uncle ada bergambar kat situ lah....

tengok ni...

http://www.blogbeginsatforty.com/2011/07/july-23-2011.html