Monday, June 28, 2010

:: photoghrapia ::



Saturday, 26 JUN 2010

i attend
KURSUS ASAS DIGITAL FOTOGRAFI
(BERSAMA ALANGRAPHY)
kelas bermula jam 9. im driving to taman tasik permaisuri by myself. x penah pegi sane, redah je laa..ikot signboard..hehe. naseb baek jumpe.nak kepastian lg, aku tanye macik jual nasi lemak kat tepi jln, die kate btol.naseb..hehe.
then berkumpul kat taman permainan. peserta kebanyakan da dtg..
breakfast nasi lemak dulu.

then, kami seramai 15 peserta diterangkan sedikit sebanyak pasal camera. pertama, kami diajar bagaimana snap objek bergerak nmpk statik.
cth seperti kenderaan bergerak laju, bagaimana kite nak click dan xnk pic tu blurr..
kami 'melepak' di tepi jalan raya dan memulakan misi kami.cewahh! hehe.
ni hasil die..


ambulans ni memang laju. tp bile da practice n practice, dpt shot ni. nmpk statik kan?
pdhal time ni memang laju. gune shutter speed tggi.makin laju, makin tggi shutter speed die.


ni teknik 'penning'. aku pown jd pening.haha. teknik ni xpki single click, pki click byk2 tu. then, kne cepat2 ikot pergerakan objek.hasilnyerr object focus, background blurry..hehe. bak kate alang..

"jurugambar ni kena kejar subjek,bukan tunggu subjek..... same2 belaja k"




satu lg teknik yg aku dpt blaja..sng je care die. bru tawu.haha.


ni antara peserta2..ngah tekun n sabar nak amek shot baekk punyerr..hehe.


mencube teknik monochrome



sesi belajar..sifu depan tu..alang :))


make new fren here
u guys very sporting.best!

papepown best la blaja ngan alang ni. die x kedekot ilmu.
dari tataw pape, jd boleh cket2 la, so da tawu la care2 org tgkp pic kan..
shutter speed, aperture, ISO setting die.
b4 ni tawu click jek! hehe. :p

best kedua, dpt meet new fren yg nak blaja potographia ni jugak.best.
byk jugak dgr pengalaman dorg. same2 share..dorg sume sgt sporting.
wish dpt jumpe dorg semua nnt.
yg paling klaka, ade sorg sis tu bile add rupenyerr die kawan maksu aku..kwn skolah rendah die plak tu..hehe.
haiiii..keciknyerr dunia..
:DD


before balik peserta bergambar beramai2..
pasni kami memang akan addicted to camera.haha.
thanx a lot Alang..
:))

malam jam 8 plak ade outing, blaja laen plak..
tggguuuu..
nnt saye update outing mlm tu.
thanx to all yg visit my blog :))

13 comments:

y.a.n.a said...

tangkap gmbr bogel ko reti tak?

ALangRaPhY said...

WAH.... YANA.....DASYAT

KtuLuDesiGn's said...

kih3..

gambar ambulan tuh sama lah.. wakakkaka...
mesti sumer org ada gambar ambulan tu kan?? hahahha~

y.a.n.a said...

hahaha..pe yg dasyat alang?
i mn reti amik gmbr tp i suka org ambik gmbr i..

dilla ohh lala said...

haha..yana mamang camtu..hehe..haish...

dilla ohh lala said...

haha.ktulu..same ker?? eit.tp memang tgh laju kan time tuh? hehe.
yana : haha.ko memang..artisss la katekan..haha :p

JAY said...

cun!! nanti ajar aku lak yea.. hoho..:P

dilla ohh lala said...

jay : hehe.insyallah :))

aris said...

hehehe...mana gambar iss???

dilla ohh lala said...

ade je kot is oii..haha

Zue Zulaina said...

Alang...nak join! tapi takde kamera lagi..
uhuk..uhuk..

dilla ohh lala said...

sis zue. tape2..join jek..boley je :)

Zue Zulaina said...

x best kalau join, xde kamera.. huhu~